Danderyd etta i Sverige på företagsamhet

2015-03-11 11:05

Danderyd med 27,4 procents andel företagsamma personer toppar listan över alla kommuner i Sverige. Danderyd har även länets högsta andel företagsamma kvinnor samt ökat i andel nyföretagsamma. Det visar ny rapport från Svenskt Näringsliv.

Danderyd i topp

I Danderyd har företagsamheten vuxit snabbare än befolkningen och ökat från 26,8 procent till 27,4 procent. Kommunens invånare utgör därmed rikets mest företagsamma befolkning. Motsvarande siffra för riket ligger på 12,1 procent.

- Det är bara att gratulera Danderyds kommun för att lyckas uppmuntra och attrahera så många företagsamma personer, säger Annika Bröms regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

- Ser med glädje att kommuninvånarnas företagsamhet är fortsatt stark och fungerar väl tillsammans med våra stödjande kommuninsatser för stark sysselsättning säger Jan-Erik Alenbrand kommunikations- och näringslivschef Danderyds kommun.

Fler företagsamma kvinnor

Företagsamheten bland kvinnor har ökat i hela landet så även i Danderyd som ligger i topp i länet. 19,6 procent av alla kvinnor mellan 16-74 år i Danderyd är företagsamma medan snittet för riket ligger på 7,5 procent.

Danderyd toppar även i nyföretagande 

Nyföretagsamheten i landet sjunker för tredje året i rad men i jämförelse med resten av landet har länet den klart högsta nyföretagsamheten och på kommunnivå är det återigen Danderyd som toppar. I Danderyd har 724 nya individer tagit ansvara för ett företag under 2014 vilket motsvarar 33,1 nyföretagsamma människor per 1000 invånare.

Läs mer

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Danderyd etta i Sverige på företagsamhet

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.