Danderydsföretag och niondeklassare samtalar om entreprenörskap och arbetsliv!

2013-09-27 11:50

Vad krävs för att bli anställningsbar eller driva eget och vad förväntas av en på arbetet var några av de frågor som elever på Mörbyskolan och Fribergaskolan fick chans att diskutera med inbjudna lokala företag.

Företagare och skolelever i samtal om entreprenörskap

Danderyds kommun och Företagarna Danderyd i nytt samarbete där niondeklassare har temadagar om entreprenörskap tillsammans med lokala företagsrepresentanter för ökad inblick i olika yrken och arbetslivet som sådant.

Idén bakom samarbetet med skolor och lokala företagare har växt fram i kommunens näringslivssamarbete med Företagarna Danderyd där Birgitta Sjöstrand är skolansvarig och själv entreprenör med eget bolag Inre styrka AB.

Då 4 av 5 nya jobb skapas i små företag är det viktigt att unga får träffa entreprenörer och representanter från mindre bolag likväl som från de stora. Skoleleverna var väl förberedda med frågor inför temadagarna om vad som exempelvis krävs för att bli anställningsbar eller driva eget samt vad de kan förvänta sig när de börjar jobba?

Initiativtagaren Birgitta Sjöstrand berättar att många av kommunens ungdomar väljer att gå vidare inom just IT/teknik, ekonomi och juridik varför föredragshållarna vid detta första försök hade valts ut efter dessa kriterier. Föredragshållare tyckte att det var intressant att få träffa ungdomarna och få dela med sig av sina yrkeserfarenheter.

Helena Resele Tidén, verksamhetsutvecklare och kontaktperson för kommunen berättar att det är viktigt att skolan medverkar i skapandet bryggor mellan tonåringarnas studier och arbetslivet. Efter utvärdering från skolan tas ställning till möjligheterna för en fortsättning av samarbetsprojektet.

Stort tack till er föredragshållare nedan för ett mycket uppskattat skol-samarbete!

Adfahrer AB och liten robot AB:
Joakim Fahrer, egen företagare.

Handelsbanken Mörby centrum:
Thomas Lilliehöök ställföreträdande kontorschef
Peder Wiberg kontorschef

Holmbergs advokatbyrå:
Johanna Magnusson jurist
Jennifer Grape jurist

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Danderydsföretag och niondeklassare samtalar om entreprenörskap och arbetsliv!

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.