Tyck till om Danderyds nya webbplats

2012-10-24 15:45

I mitten av december får Danderyds kommun en ny webbplats som ska göra det lättare för dig att hitta information, utföra servicetjänster och komma i kontakt med kommunen. Just kontakt och få tycka till om innehållet blir viktiga delar på kommunens webb.

Passa på att tycka till redan nu om Danderyd.se.

Exakt datum för lanseringen får du information om här på Danderyd.se. I samband med lanseringen kommer du kunna tycka till direkt om nya Danderyd.se. Men om du redan nu har förslag och synpunkter kan du skicka dom till
e-post och märk gärna e-postbrevet med "Tyck till om Danderyd.se".

Nya webben startskott

- Kommunens nya webbplats är startskottet för ett utvecklingsarbete att etablera Danderyds kommun ännu mer i den digitala världen. Vi vill kunna erbjuda fler e-tjänster och bli mer nåbara för synpunkter och dialog, säger Jan-Erik Alenbrand, kommunikationschef i Danderyds kommun.

- Till exempel är nya Danderyd.se direkt anpassad till läsplattor och så kallade smartphones. Vi vet att allt fler av våra invånare når och vill nå kommunens information och tjänster via mobiltelefoner.

Nytt utseende och förändrat innehåll

Bland nyheterna är det nya utseendet och innehållstrukturen. Innehållet är uppdelat efter olika ämnesområden och inte som idag efter hur kommunen är organiserat. Det betyder också att mycket av innehållet är nytt. Det är kompletterat med en bättre sökfunktion jämfört med den på nuvarande webb.

Nya länkar

Eftersom det är en ny webbplats och innehållet till stora delar är nytt kommer andras länkar till vår nuvarande webb inte att fungera på den nya webben. De som länkar till enskilda sidor på Danderyd.se kommer därför att behöva ändra dessa länkar. De som har länkat direkt till startsidan för Danderyd.se behöver inte göra någonting.

Några andra nyheter och förändringar i korthet:

Kontakt

På varje webbsida kommer det att finns kontaktinformation som ska underlätta för dig att få kontakt med rätt person eller funktion i kommunen. Dessutom har varje sida en informationsansvarig som du kan vända sig till med frågor och synpunkter om innehållet. Just att lämna synpunkter och ställa frågor kommer att erbjudas på många ställen på den nya webben.

Beslut och protokoll

Direkt på startsidan ska det gå att nå aktuella handlingar från till exempel nämndsmöten och kommunfullmäktige.

Kalendern

Det kommer att finnas en välmatad kalender om vad som är på gång i Danderyd. Den innehåller också möjligheten att boka plats till ett evenemang och med hjälp av karta hitta dit, vilket ska underlätta för besökaren.

Bildspel och nyheter

På startsidan finns det ett bildspel och en lista med nyheter om vad som händer i kommunen.

Sidfot

Längst ned på samtliga webbsidor finns det en så kallad sidfot med hänvisningar till de vanligaste och för tillfället mest eftersökta informationssidorna.

Lämna synpunkter och tyck till

Eftersom det är ett pågående förändringsarbete är det betydelsefullt att få in synpunkter från användare, det vill säga invånare och företagare.  Vi ser fram emot dina synpunkter som du med fördel skickar med e-post till och märk gärna e-postbrevet "Tyck till om Danderyd.se".

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Tyck till om Danderyds nya webbplats

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.