Danderyds företagsklimat i toppklass!

2013-04-24 13:52

Svenskt Näringslivs senaste kommunranking visar att Danderyd är fortsatt bland de absolut främsta med sin åttonde plats av landets 290 kommuner.

– Även om Danderyds ranking är bland de absolut bästa så slår vi oss inte till ro utan kommer nu analysera resultatet för att finna ytterligare förbättringar i service och kontaktytor mellan näringsliv, politiker, tjänstemän och föreningsliv säger Olle Reichenberg, kommunstyrelsens ordförande.

Danderyd har under året som gått jobbat aktivt med att vidareutveckla kommunens ärendeservice och webbtjänster för företagarna.  Exempel på andra uppskattade insatser är nyföretagarrådgivning, företagsmässa, frukostmöten, föreläsningar och nätverksforum.

– Vi ser med stor glädje att företagare i Danderyd ger en starkt positiv respons på företagsklimatet i kommunen. Vår strävan är nu att vidareutveckla vår service och dialog med danderydsbor och företagare samt inte minst vara lyhörda på efterfrågan av mer smarta digitala och mobila servicetjänster avslutar Jan-Erik Alenbrand, komunikations- och näringslivschef i Danderyds kommun.

Svenskt Näringsliv ranking baseras främst på företagarnas betyg på hemkommunen men tar också hänsyn till en rad statistiska faktorer. Nedan en bildillustration från ett av delresultaten.

priv arb platser per 1000 inv. large pict

Läs mer
Redovisning av Danderyds resultat i kommunrankingen 2013
Svensk Näringsliv  
Danderyds näringsliv & arbete
PS.
Här kan du som företagare anmäla dig till intressant frukostmöte 7 maj!

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Danderyds företagsklimat i toppklass!

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.