Danderyd klättrar i Miljöaktuellts kommunranking

2013-06-28 14:38

Danderyd har fått ytterligare kvitto på att kommunens miljöarbete är på rätt väg efter att ha klättrat från placering 150 till 54 i tidningen Miljöaktuellts årliga kommunranking.

- Det är en remarkabel framgång. Inte minst mot bakgrund av att vi på två år stigit från bottenplaceringen 290 till plats 54 säger miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande Siv Sahlström (C). Hon säger vidare att den stora satsningen på miljön och miljöfrågorna som den nuvarande majoriteten gjort under denna mandatperiod nu bär frukt och det är vi oerhört glada för.

Värt notera är att tidigare bottenplacering i tidningen Miljöaktuellts resultat för två år sedan gavs ut generellt till ett antal kommuner, inklusive Danderyd, för att de det året inte hade besvarat deras enkät.

- Vi bidrar starkt till utvecklingen mot ett hållbart Danderyd. Det är bara att fortsätta och sikta på plats bland de 40 bästa till nästa gång säger miljö- och hälsoskyddsnämndens förste vice ordförande Mats Nilsson (M). 

Detta är femte året i rad Miljöaktuellt rankar Sveriges kommuner ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Resultatet från hela kommunrankingen med alla 290 kommuner och hur den räknats fram finns presenteradhttp://www.kommunranking.se/.

 

God miljö

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Danderyd klättrar i Miljöaktuellts kommunranking

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.