Företagsamma ungdomar i Danderyd vinnare på UF-mässa i Stockholm

2014-03-21 14:01

Världens största ung företagsamhetsmässa, kallad Våga Vara Egen 2014, ägde nyss rum 18-19 mars i Stockholm. Viktor Rydbergs gymnasium Djursholm och Marina Läroverket vann flera priser i konkurrens med 600 utställande UF-företag och 3000 UF-elever.

Bow & Curtsy UF från Viktor Rydbergs gymnasium (VRG) Djursholm vann både första pris för "Årets UF-företag" samt andra pris för "Årets monter" i norra Stockholm. Bow & Curtsy UF består av Ebba Grahn, Johanna Elming, Matilda Rosenlew och Nikita Ekman. Deras affärsidé är att sälja flugor tillverkade av material som tidigare ägts av kända personer och därigenom visar företaget att "återvinning är ballt"! Bland annat har en skjorta av Jacob Wallenberg och en träningsoverall av Henrik Dorsin gjorts om till flugor.

Bow & Curtsy UF, Viktor Rydberg Gymnasium Djursholm

Bow & Curtsy UF, Viktor Rydbergs gymnasium Djursholm. Fotograf: Annicka Lundin.

Juryns motivering till Stockholm norrs vinnare i årets UF-företag löd: "Med ett unikt och genomarbetat koncept och en snygg produkt i lika genomarbetad förpackning har vinnaren skapat ett företag som definitivt inte bara är en fluga."

Smart Rinse UF, som består av elever från Marina Läroverket i Danderyd, vann första pris för "Årets monter" i Stockholm norr. Juryns motivering löd: "En professionell och innovativ monter som visade produkten i sitt rätta sammanhang. Den lockade oss på långt håll med en genomtänkt kombination av smart skyltning, smart namn och smart ljud."

Smart Rinse UF, Marina Läroverket Danderyd

Smart Rinse UF, Marina Läroverket, Danderyd. Fotograf: Annicka Lundin.

OOWL UF bestående av elever från Viktor Rydbergs gymnasium Djursholm vann första pris för ”Årets Webb” i Stockholm norr. Juryns motivering löd: En webb med bra kreativ höjd, den rimmar väl med produkten och ett stort plus är att den är mobilanpassad. Webben väcker stor nyfikenhet hos kunden och man har byggt upp varumärket på ett proffsigt sätt. Tydliga erbjudanden lockar kunden till köp."

OOWL UF, Viktor Rydberg gymnasium Djursholm

OOWL UF, Viktor Rydbergs gymnasium Djursholm. Fotograf: Victor Ackerheim.

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Företagsamma ungdomar i Danderyd vinnare på UF-mässa i Stockholm

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.