Elever på Danderyds gymnasium får besök av astronauter

2015-09-18 14:21

Den 20-27 september besöker 100 astronauter från hela världen Sverige. Bland annat får 40 skolor i Mälardalen astronautbesök den 23 september. Danderyds gymnasium är en av de utvalda skolorna och får besök av Salizhan Sharipov och Drew Feustel.

Det är den svenske astronauten Christer Fuglesang som bjudit in sina astronautkollegor i Association of Space Explorers, ASE, till Stockholm. En återkommande programpunkt under kongresserna är att en dag avsätts till att möta allmänheten, denna gång bland annat i en föreläsning på Kulturhuset i Stockholm. Danderyds gymnasium är en av de gymnasieskolor som får besök av astronauter.

– Vi vet att astronauter är goda inspiratörer och det vill vi använda till att öka intresset för naturvetenskap och teknik, särskilt bland unga. Nu har vi valt att rikta in oss på gymnasiets naturvetenskapliga program och gensvaret har varit mycket positiv. Förväntan är stor hos både elever och lärare, säger Olle Norberg, generaldirektör för Rymdstyrelsen.

Det är den 28:e ASE-kongressen som arrangeras. Mötet syftar till att dela erfarenheter och ta del av den senaste rymdforskningen astronauter emellan men också tillsammans med studenter och forskare i respektive värdland. Temat i år är Inspired by Space.

För mer information kontakta:
Gabriella Björk, Danderyds gymnasium
Tel: 08-568 913 68

Johan Marcopoulos, informationsansvarig Rymdstyrelsen.
Tel: 08-40 90 77 88

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Elever på Danderyds gymnasium får besök av astronauter

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.