Information med anledning av brandincident vid planerat flyktingboende

2015-10-28 11:46

Natten till onsdag den 28 oktober cirka kl. 02 uppstod en mindre brand i före detta förskolan Pärlans lokaler.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt den 26 oktober att anordna ett tillfälligt boende för cirka 70 asylsökande i före detta förskolan Pärlans lokaler, med start tidigast i mitten av november.

Natten till onsdag den 28 oktober cirka kl. 02 uppstod en mindre brand på en del av fasadens utsida på den aktuella byggnaden. En väktare fanns på plats för bevakning av byggnaden som upptäckte och släckte branden. Kommunen har sedan beslutet tagits haft säkerhetsåtgärder samt höjd beredskap på byggnaden vilket gjorde att den uppkomna branden snabbt kunde stoppas.

Nu vidtas ytterligare säkerhetsbedömningar i samråd med Migrationsverket, Brandförsvaret samt med Polisen som utreder branden.

– Jag är bestört och bedrövad över det som hände natten till idag. Vi kommer nu att göra en förnyad säkerhetsbedömning i samråd med bland andra Polisen, men det är min och Danderyds kommuns starka ambition att före detta förskolan Pärlan ska bli ett tillfälligt boende för asylsökande som planerat kommenterar Olle Reichenberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

För mer information om Danderyds kommuns flyktingmottagande

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Information med anledning av brandincident vid planerat flyktingboende

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.