Varning för oseriösa hantverkare

2015-04-20 15:51

Oseriösa hantverkare som bland annat erbjuder tjänster som takläggning och stensättning av garageuppfarter är ett återkommande problem i Danderyd under vår- och sommarhalvåret.

Oftast kör de runt i villaområden och erbjuder sina tjänster till mycket låga priser. Men risken är stor att bli lurad på både pengar och arbetsinsats. När du tackar nej till de här tjänsterna undviker du samtidigt att avfall från din tomt dumpas på olika platser i kommunen. Då gör du både kommunen och naturen en stor tjänst. I gammal, uppbruten asfalt finns exempelvis flera miljöfarliga ämnen.

Polisen varnar också för att det – i de oseriösa hantverkarnas spår – ofta följer annan brottslighet som hot och stölder, i vissa fall även grövre kriminalitet.

Att tänka på som privatperson

  • Ring polisen 114 14 om du misstänker att du blivit kontaktad av oseriösa hantverkare. 
  • Om du misstänker att du blir kontaktad av oseriösa hantverkare så undvik dialog. Säg nej tack och stäng dörren.
  • Om du tvekar, kontrollera via Skatteverket om f-skattsedel finns och om personerna är dem de utger sig för att vara – be om legitimation.
  • Om du redan sagt ja till en tjänst, undvik kontantbetalning och förskottsbetalning.
  • Kontakta kommunen om du upptäcker avfall som dumpats på olovlig plats. Om det inte är kommunen som äger marken kan vi uppmärksamma den aktuella markägaren.
Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Varning för oseriösa hantverkare

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.