Stocksundsgården vinner Årets seniormåltid

2015-09-02 10:55

Stocksundsgården får pris

Stocksundsgårdens äldreboende vinner White Guide Juniors pris för Årets seniormåltid 2015. Stjärnkocken Leif Mannerström delade ut priset för Årets seniormåltid till Stocksundsgårdens kockar Karoline Nordefors och Lottie Lundqvist.

Juryns motivering till Stocksundsgårdens pris löd: "För att man med relativt små medel och stort hjärta lyckas skapa måltider som förbättrar, förgyller och antagligen förlänger livet för sina matgäster. För det är ni värda all respekt och tacksamhet!".

Bland de tio nominerade äldreboendena kom Klingsta äldreboende, med kocken Caroline Larsson, i Danderyd på fjärde plats. I urvalet till Årets seniormåltid hade White Guide Juniors representanter besökt 60 äldreboenden och provsmakat maten.

Caroline Larsson, Klingsta äldreboende

Juryn menade att de tio "nominerade kännetecknas alla av en förmåga att se till HELHETEN: matkvalitet, måltidsmiljö, service, bemötande, samarbeten och framför allt – respekt, förståelse och lyhördhet för matgästernas behov."

- Vi är väldigt stolta över de fina placeringarna och de insatser medarbetarna gör i köken varje dag, säger Anna Sörman, vård- och omsorgschef i Danderyds kommun.

Fribergaskolan nominerades till Årets skolrestaurang och kom på 18 plats av 30 nominerade. I sitt urval hade juryn "bedömt smak, näring, måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna". Fribergaskolans kock Håkan Lundholm kom på plats sex i kategorin Årets skolkock 2015.

White Guide Juniors hemsida

Alla pristagarna i årets White Guide Junior

Årets Skolrestaurang: Lina Grundskola, Södertälje
Årets Skolkock: Fredrik Jonsson, Skiftingehus, Eskilstuna
Årets Måltidschef: Sara Jervfors, Södertälje
Årets Skolmatskommun: Västerås
Årets Skolmatspolitiker: Fredrik Ahlstedt, Uppsala
Årets Gastronomiska Rektor: Carina Cederholm, S:t Olofsskolan, Sundsvall
Årets Förskolekök: Lekbackens förskola, Alvesta
Årets Hållbara Offentliga Gastronomi: Byskolan, Södra Sandby
Årets Seniormåltid: Stocksundsgården, Danderyd

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Stocksundsgården vinner Årets seniormåltid

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.