Danderyd med i Sverigeförhandlingen

2016-02-10 15:36

Sverigeförhandlingens uppdrag är att förhandla fram projekt som ska öka tillgängligheten och kapaciteten i storstädernas transportsystem och samtidigt öka bostadsbyggandet. Nu är det klart att Danderyds kommun är en av de 14 kommuner som bjuds in till förhandlingarna.

Måndag den 8 februari presenterade den statliga Sverigeförhandlingen vilka kommuner som kommer att inbjudas in till kommande förhandlingar. Sverigeförhandlingens uppdrag är att förhandla fram projekt som ska öka tillgängligheten och kapaciteten i storstädernas transportsystem och samtidigt öka bostadsbyggandet. Förhandlingar kommer under våren att påbörjas med 14 kommuner, en region och två landsting.

Danderyds kommun är en av de 14 kommuner som nu bjuds in till förhandlingarna. Kommunen berörs dels av en eventuell utbyggnad av röd tunnelbanelinje från Mörby centrum till Täby centrum, med en mellanliggande ny station i norra Danderyd, dels av en eventuell förlängning av Roslagsbanan till Stockholm City.

– Det är mycket glädjande att Sverigeförhandlingen valt att gå vidare med Danderyds kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg (M). En utbyggnad av röda linjen norrut med en ny tunnelbanestation i norra Danderyd skulle ge oss möjlighet att öka bostadsbyggandet rejält.

– En tunnelbanestation i norra Danderyd ger oss möjlighet att bygga minst 3 000 nya bostäder, kommenterar kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Bengt Sylvan (L). Det vore ett bevis på att även Danderyd är med och tar ansvar för stockholmsregionens utveckling.

Här publicerar vi löpande information om Sverigeförhandlingen och Danderyds kommun.

För ytterligare information, kontakta
Olle Reichenberg (M), kommunstyrelsens ordförande, tel 08-568 910 10
Bengt Sylvan (L), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, tel 073-460 50 36

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Danderyd med i Sverigeförhandlingen

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.