Danderyds kommun lanserar en tjänst för miljövänligt återbruk

2016-08-31 16:01

Reko Återbruksportal

Återbruksportalen Reko Danderyd lanseras i kommunen den 1 september. Det är en smidig intern återbrukstjänst avsedd för verksamheternas befintliga möbler, inredning och annan utrustning. Tjänsten kommer att spara både pengar och bidra till en bättre miljö i Danderyds kommun.

– Genom att införa Reko får vi en bättre översyn över uppkomna överskott och ett effektivt verktyg att dela överblivna saker och möbler mellan verksamheterna. Ett etablerat arbete med återbruk kan spara både pengar och miljö och på sikt ändra vårt sätt att tänka när vi köper och slänger inom kommunen, säger kommundirektör Åsa Heribertsson.

Sommarjobbare genomförde en första inventering av oanvända möbler och utrustning och nu annonseras dessa ut på Reko för att åter komma till nytta i kommunens verksamheter. – Vi tror att med lite kreativitet och mindre rädsla för att återanvända kan vi minska behovet av nyinköp, spara resurser och kanske till och med få lite mer personliga arbetsplatser, säger Josefin Pucher, avfallsplanerare.

Införandet av återbruksportalen ligger i linje med arbetet med kommunens miljöprogram och avfallsplan som båda har högt satta mål om att minska avfallet och öka återanvändningen.

Portalen är öppen för anställda inom Danderyds kommun och sakerna återanvänds endast i den kommunala organisationens verksamhet.

 

Läs mer

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Danderyds kommun lanserar en tjänst för miljövänligt återbruk

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.