Skräpplockardagar i Danderyds kommun

2016-02-12 16:20

Nu är det dags att anmäla sig till årets upplaga av Håll Sverige Rents aktion mot nedskärpning. 2015 deltog 4219 personer i Danderyds kommun i projektet.

Runt om i landet kommer förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner att plocka skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Alla intresserade kan nu gå in och anmäla sig till vårens storstädning av kommunen. Sista anmälningsdag är den 3 april 2016.

Här anmäler du dig till vårens skräpplockardagar (öppnas i nytt fönster)

Obs! Anmäl er senast den 3/4 för att vara säker på att få material!

Material
Danderyds kommun stöttar deltagare i Skräpplockardagarna för skola och förskola med skräpplockarmaterial från Håll Sverige Rent. Materialet består av gula sopsäckar, mindre skräppåsar samt engångstatueringar. Materialet samt korv och festis körs ut av Ekomiljö & Mark så snart allt har levererats från Håll Sverige Rent, tidigast vecka 17.

Kontaktperson på Ekomiljö & Mark är Anders Håkansson, telefon: 072-251 77 33.

Insamlat skräp
Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Skolor och förskolor i kommunala fastigheter kan ställa övrigt skräp i de gula säckarna vid respektive grind till skolan eller förskolan, så tar Ekomiljö & Mark med sig det vid första tillfälle som bjuds. För andra föreningar och privatpersoner, kontakta Anders Håkansson för att få information om lämplig plats.

Var med du också i kampen mot skräpet! Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel.

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Skräpplockardagar i Danderyds kommun

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.