Annebergsgårdens äldreboende inspirerar kinesisk delegation

2017-09-29 15:58

Kinesisk delegation

I Kina finns det ett intresse för att starta äldreboenden liknande de vi har i Sverige. Nyligen fick Annebergsgården i Danderyd besök av en delegation från Beijing och Sozhou.

Gruppen som kom på besök bestod av personer som arbetar inom kinesisk äldreomsorg och på pensionsföretag, universitet och arkitektbyrå.

- Det var en trevlig och solig eftermiddag med många frågor. Vi visade runt dem i våra fina lokaler och berättade om allt från genomförandeplaner till läkemedelshantering, rutiner, journalsystem, bemanning och hur vi sköter de boendes tvätt, berättar Anneli Kinnunen, verksamhetschef vid Annebergsgården.

Digital läkemedelshantering

De kinesiska besökarna visade speciellt intresse för kommunens fokusområden palliativ vård och BPSD. Palliativ vård handlar om att hjälpa människor i livets slutskede och BPSD är ett sätt att arbeta med de symptom som drabbar personer med demens.

- En av våra undersköterskor visade hur vi håller koll på utdelningen av läkemedel via det digitala signeringssystemet och Brigida Montenegro som är sjuksköterska hos oss, berättade hur vi organiserar läkemedelsförråd och beställer läkemedel från Apodos, berättar Anneli Kinnunen.

Apodos är en tjänst som underlättar läkemedelshanteringen.

Fick inspiration och kunskaper

- Vår sjukgymnast passade på att visa ett av våra förflyttningshjälpmedel, som också kan användas som träningsredskap, som de också var nyfikna på.

- Det känns som om de uppskattade vår presentation och rundvisning. Jag vill gärna tro att vi kunde inspirera dem och att de fick med sig nya kunskaper som de kan ha användning för i sina arbeten hemma i Kina, säger Anneli Kinnunen.

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Annebergsgårdens äldreboende inspirerar kinesisk delegation

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.