Danderyd klättrar i 2017 års näringslivsranking

2017-09-26 11:45

I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner hamnar Danderyd på en hedrande femte plats. Det är en förbättring med 5 placeringar jämfört med 2016.

- Det är mycket glädjande att vårt arbete för ett gott näringslivsklimat ger resultat. Särskilt roligt är att Danderyd för sjunde året i rad ligger på första plats då det gäller nyföretagande, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg (M).

- Nu satsar vi på att ytterligare stärka företagsklimatet i Danderyd genom att bland annat utveckla e-tjänster inom ett flertal områden. Vidare etableras ett nytt kontaktcenter för snabb och effektiv vägledning i företags- och medborgarärenden. Under våren 2018 kommer nya näringslivsaktiviteter presenteras för att stärka dialogen mellan kommunen och det lokala näringslivet. Målsättningen är att det ska bli ännu enklare att starta, driva och utveckla sitt företag i Danderyds kommun, säger Marcus Nybom, näringslivsstrateg på Danderyds kommun.

Om rankingen

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag och att företagen ska ge sin bild av hur de tycker att företagsklimatet är i den egna kommunen. En kommuns rankingplacering beror på företagens svar från en enkätundersökning och statistik från SCB och UC.

Läs mer om Danderyds resultat på www.foretagsklimat.se/danderyd

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Danderyd klättrar i 2017 års näringslivsranking

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.