Öppet hus på brandstationen den 3 september

2017-09-01 09:44

11 178 larm, 595 bostadsbränder, 877 trafikolyckor och 1021 hjärtstoppslarm. Det är några exempel på vad Storstockholms brandförsvar hanterade 2016. Nu kan vuxna och barn träffa kvinnorna och männen som är beredda 24 timmar om dygnet att rycka ut och hjälpa människor i nöd.

Söndagen 3 september klockan 11.00 - 15.00 har alla brandstationer förutom Johannes brandstation i Storstockholms brandförsvar öppet hus. Då finns det tillfälle att tala med dem som jobbar på brandstationerna och lära sig om vad man själv kan göra i sitt hem, på sin arbetsplats och på sin fritid för att inte bli en del av olycksstatistiken. Viktig information kommer att varvas med roliga och lärorika aktiviteter för barn och vuxna där man till exempel kan prova på att spruta vatten med brandslang eller tävla i tipspromenad.

Det öppna huset genomförs under beredskap. Det betyder att om larmet går måste brandmännen lämna brandstationen. Stationen kommer fortfarande att vara öppen men antalet medarbetare och fordon kommer i så fall att vara färre.

Adresser till brandstationerna hittar du på: 

Storstockholms brandförsvars webbplats

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Öppet hus på brandstationen den 3 september

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.