Skolavslut, flak och student

Ungt Fokus och Trygg i Danderyd arbetar tillsammans med polisen för ett tryggt och säkert skolavslut. Vi önskar alla barn och unga ett härligt avslut på skolan. Enligt vår erfarenhet kan man förebygga skador och otrygghet genom några enkla förhållningsregler och tips.

Flakåkning

Det brukar vara några studenter som önskar åka flak i samband med studenten. Polisen skickar varje år ut förhållningsregler till skolorna för spridning till elever och föräldrar. Ladda ned information om flakåkning 2017 här nedan.

Regler och rutiner för flak 2017

Danderyds Gymnasium, färdväg 2017

Viktor Rydbergs Gymnasium färdväg 2017

Fler tips

..och här kommer ytterligare några heta tips från polisen, Ungt Fokus och Trygg i Danderyd med målet att främja ett bra och roligt studentfirande! 

  • Funderar du på att anlita ett eventbolag för en studentfest så kan du minska risk för skador och att bli lurad in i ett ofördelaktigt avtal. Ett sätt att minska de riskerna är att välja ett eventbolag som är med i den förebyggande insatsen "student" (tidigare student 08). I en vetenskaplig artikel har man uppskattat att insatsen förebygger våldsbrott bland ungdomar med 23 procent under den period som studentfesterna pågår. Att ett eventbolag är med i "student" är naturligtvis inte en garanti för kvalitet men dessa eventbolag har förbundit sig att ha en dialog med polis, ungdomar, skatteverket och utbildade förebyggare som ser till ungas bästa. Läs mer om "student" på hemsidan för Stockholm förebygger alkohol och drogproblem (STAD).
  • Langa (ge) inte alkohol till minderåriga. Varför då undrar du kanske? Argumenten finner du på kampanjen Tänk om:s hemsida http://www.tänkom.nu/
  • Se till att du känner till telefonnummer till polis, vård, fältteamet och fritidsfält. Både vuxna och unga ringer fält och fritidsfält. Ibland får de tips om en fest redan innan den äger rum. Det händer ibland att  ungdomar ringer för att något spårar ut under en fest och de behöver hjälp av en vuxen. Det skadar inte att man vet var man ska ringa om något går snett - var rädda om varandra! Vid akut nödsituation och pågående brott ring nödnumret 112.
Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Skolavslut, flak och student

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.