Badplatser i Danderyd

Visar Badplatser
Till stor karta
Danderyd gränsar till Edsviken och Värtan där det finns flera fina badmöjligheter. I insjöarna Ösbysjön och Rösjön finns det också fina badplatser.

Borgenklipporna, Västra Danderyd

Här vid Edsvikens strand, längs med promenadvägen mellan Borgen och Nora strand, finns vackra klipphällar att sola på. Badstege finns som gör det lätt att ta sig i och ur det djupa vattnet.

Badplatsen vid Borgenklipporna

Germaniaviken, Djursholm

Bada i Värtan omgiven av lummig parknatur med utsikt över vackra villor och den innersta skärgårdens öar. Här finns en barnvänlig sandstrand.

Hammarbacken, Västra Danderyd

De härliga badklipporna vid Edsviken ligger längs med promenadvägen mellan Skogsviks hamn och Sätra äng. Här är det riktigt djupt vatten och badstege finns.

Klingsta park, Västra Danderyd

En träbro längs med klipporna från Klingsta park tar dig fram till ett klippbad med badstege. På Edsvikens andra sida ser man Solnas stränder och det vackra Ulriksdals slott.

Rösjön, Enebyberg

En härlig insjö vid kanten av Rinkebyskogen. Här finns en ordnad badplats med både sandstrand och bryggor. På andra sidan sjön skymtar Sollentuna.

Svanholmen, Stocksund

I Svanholmsparken ligger ett fint bad med utsikt över kommunens egen skärgårdsö Tranholmen. Här finns en sandstrand som passar de mindre barnen samt badstege från klippor.

Badplatsen vid Svanholmen

Sätra äng, Västra Danderyd

I det gamla kulturlandskapet vid Sätra ängar, med vackra ekdungar och stora gräsytor att bre ut badfilten på, finns denna barnvänliga sandstrand.

Täcka udden, Stocksund

Här badar man i Lilla Värtan från klippor eller badstege. De gamla ekarna erbjuder fin skugga och syrenbuskar och terrasser vittnar om att det på 1880-talet låg en ståtlig sommarvilla här.

Badplatsen vid Täcka udden

Ösbysjön, Djursholm

I Stadsparken ligger denna lilla badsjö. På båda sidor av sjön finns klassiska badhusbyggnader i trä och bryggor att sola på. Även en gräsplan för fotboll och volleyboll finns på den ena sidan.

Badplatser och badvattnets kvalitet