Oförställd glädje, sång och musik

melodifestival
Inför en fullsatt Danderydsgården, tog Andrea Wahlgren hem Danderyd Melodifestival den 21 november, med Magnus Ugglas låt Johnny the Rocker. Publiken jublade och Andrea själv hade svårt att hitta orden i glädjeruset. När det vinnande bidraget framfördes en andra gång försvann all tveksamhet och uppträdandet var självklart.

Du som inte kunde vara med kan se (nästan) hela föreställningen här.

Danderydsgården var riggad med röda matten, välkomstbrasor och ljusspel till gästerna som kom för att lyssna och titta på Danderyd Melodifestival i lördags. Hela lokalen var fullsatt till sista plats och glada människor trängdes i foajén. Lilla Salen var omgjord till ”green room” så att deltagarna kunde sitta och ladda upp och samtala i lugn och ro. Stämningen var på topp och många var de som gärna ville vinna och få uppträda på Cirkus i Stockholm i april nästa år.

De sju tävlande bidragen backades upp av ett professionellt fyr-manna band, bestående av Jonas Thorell kapellmästare på gitarr och klaviatur, Gustaf Hielm på bas, Sara Wilson på gitarr och Daniel Gamba på trummor.

Konferencier var Linnéa Sundqvist och hon ledde sångare och publik genom kvällens övning. Alla närvarande, utom sångarna själva, hade möjlighet att rösta på sin favorit. Efter att röstlapparna kryssats i var det en spänd förväntan som lade sig i green-room när de tävlande fick vänta på resultatet. Alla tävlande kallades upp på scenen och tackades med jublande applåder, en röd ros och ett diplom och sedan var det äntligen juryns tur.

Juryns ordförande, Kerstin Hassner biblioteks- och kulturchef i Danderyd, läste upp juryns motivering:
- Vinnaren fångar med sin fina sångröst publiken. Hon är trygg på scenen och har en stark scennärvaro. Hon sprider glädje och ger energi. Låten av Magnus Uggla passar henne perfekt. Vinnare av Danderyd Melodifestival 2015 är Andrea Wahlgren!

I juryn satt även Elin Wiigh, vinnare av Battle-of-the-Band 2014 och Birgitta Jacobsson, förvaltningschef för Utbildnings- och kulturkontoret i Danderyd.

- Jag är så himla glad och vill bara säga att jag älskar er, mamma och pappa, säger Andrea lyckligt från scenen när vinnarens namn har tillkännagivits. Jag ska ge allt vid den stora finalen på Cirkus i Stockholm den 25 april!

Initiativtagare och projektledare Ann Epstein från Danderyds kommun stod och njöt av evenemanget och att allt rullade på som det skulle.

- En härlig kväll med bara vinnare, mycket glädje och leenden, säger Ann Epstein vid dagens slut.

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Oförställd glädje, sång och musik

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.