Bild kopplad till rektorsbrevet

Mörbyskolans nya rektor

Mitt namn är Isabel Rodriguez och jag är sedan den 1 augusti rektor på Mörbyskolan. För er som känner igen mig så stämmer det att jag i tre år varit biträdande rektor här, och tar nu stolt upp staffettpinnen som rektor på fantastiska Mörbyskolan. Jag tackar för förtroendet och ser väldigt fram emot det nya läsåret och hoppas att vi lyckas minst lika bra som vi gjorde förra läsåret. Då fick vi bl.a bästa resultat som en högstadieskola någonsin fått av Qualis, en extern kvalitetssäkring. Vi fick även höga värden i vår trygghetsundersökning och niorna som gick ut fick högre meritvärden än någonsin. Som grädden på moset får även Mörbyskolan Danderyds kommuns kvalitetsutmärkelse 2017 “för sitt systematiska kvalitetsarbete för att säkra ett optimalt lärande för skolans elever”. Det är hårt arbete som ligger bakom de fina resultaten, alla elever och all personal jobbar fantastiskt för att skolan ska bli den bästa av arbetsplatser och tanken är att vi ska fortsätta med det.

Vill ni veta mer om mig och och vem jag är och vilka tankar jag har om skolans framtid så finner ni det under fliken skolledning på hemsidan inom en snar framtid.

Hjärtligt välkomna till ett nytt läsår önskar jag alla gamla och nya elever, vårdnadshavare och all personal!

Kunskap och Hjärta

Mörbyskolan är en 7-9 skola med ca 450 elever. Vi är belägna nära Danderyds sjukhus med goda kommunikationer men har samtidigt nära till både grönområden och vatten.

I november 2016 gjorde Qualis en kvalitetsgranskning av Mörbyskolan. Vi är väldigt stolta över resultatet! De granskade bl.a kunskaper och färdigheter, normer och värden, arbetssätt och lärarroll, organisation, kompetens, delaktighet totalt elva olika kvalitetsområden. Elever, lärare, övrig personal, skolledning och föräldrar blev djupintervjuade. Granskarna var med på många lektioner under granskningen, och i flera veckor innan hade de tittat igenom alla våra dokument. Resultatet blev det bästa någonsin i Danderyds kommun och det bästa så här långt på någon skola i Sverige under läsåret 2016/17. Så vi har all anledning att vara stolta och glada! Läs granskningsrapporten här:

Qualis Granskningsrapport 2016

Studera på Mörbyskolan

 

Nyheter