Danderyds underhåll av cykelbanor näst bäst i test

2016-04-18 16:17

Stockholm, Danderyd och Sollentuna är de tre kommuner som är bäst på att underhålla cykelvägarna, visar en undersökning som Folksam har gjort av drift och underhåll av stora cykelstråk i Stockholmskommunerna. Det positiva resultatet för Danderyd är stabilt jämfört med 2015.

- Vi är mycket glada över att komma på en andraplats vad gäller underhåll av kommunens cykelvägar. Vi vill att danderydsborna enkelt ska kunna gå och cykla året runt, därför arbetar vi hårt med att skapa säkra och framkomliga gång- och cykelvägar, säger anläggningschef Sofie Enander.

Det är tredje året i rad som försäkringsbolaget på ett trettiotal platser vid stora cykelstråk i Stockholmsområdet undersökt lövröjning, plogning och sandning, samt sopning av lösgrus. Resultatet visar att Danderyd är 19 procent bättre än genomsnittet av de undersökta kommunerna.

Danderyds kommun introducerade vintern 2014/2015 sopsaltning av prioriterade cykelstråk, något som i undersökningen visar sig vara säkrare än traditionella plogningstekniker.

- Reaktionerna har varit positiva från allmänheten vilket känns väldigt roligt när vi nu undersöker möjligheten att utvidga metoden till fler stråk i kommunen. Vi har senaste året lagt ny beläggning på fler av våra stora cykelstråk, det i kombination med saltsopningen gör det lättare och säkrare att cykla i Danderyd, säger Jonas Frejd, strategisk trafikplanerare.


Läs mer om undersökningen på Folksam´s webbsida
Läs mer om att cykla i Danderyd

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Danderyds underhåll av cykelbanor näst bäst i test

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.