Glädje, svett och medaljer

2016-06-07 15:16

Särmästerskapen

I strålande solsken genomfördes andra upplagan av Särmästerskapen på Danderyd Gymnasiums friidrottsanläggning. Arrangörer i år var Danderyd, Sollentuna, Täby och Järfälla.

På morgonen samlades 37 flickor och 129 pojkar i åk 4-9 för att göra upp om medaljerna i löpning, längdhopp och kulstötning. Klockan 11 på förmiddagen kom gymnasieskolorna för att tävla och då var det 67 flickor och 127 pojkar som jobbade för medaljer. Det var både gående och sittande elever med i tävlingen.

Även detta år hade Sollentuna flest deltagare, men medaljerna spreds ut lite mer. På 200 meter löpning var det Danderyds egen Miriam Epstein som fick kliva högst upp på prispallen och ta emot guldmedaljen av prisutdelare Björn Alkeby, fritidschef i Danderyd. Från Danderyds gymnasium var det ytterligare en flicka som deltog och Äventyrsskolan hade 10 elever som deltog i tävlingarna.

- Det är fantastiskt att få möjligheten att arrangera den här tävlingen med idel glada miner och elever som hejar fram varandra, säger Ann Epstein, Danderyd, initiativtagare och arrangör.
Tävlingarna kunde genomföras tack vare samarbete mellan vaktmästare från Danderydsvallen och Stockhagen, tjänstemän från Danderyd, Sollentuna, Täby och Järfälla och alla lärare, ledsagare och assistenter.

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Glädje, svett och medaljer

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.