Eldningsförbud i Stockholms län

2018-05-14 18:42

Länsstyrelsen har i dag beslutat att eldningsförbud gäller i Stockholms län med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med den 17 maj, klockan 15.00, och varar tills vidare. När eldningsförbud råder är grillning endast tillåtet i för ändamålet framtagna grillar eller vid särskilt iordningställda grillplatser som är utformade så att det inte finns risk för brandspridning.

Återbruksdagen 26 maj

Kontaktinformation

Tekniska kontoret

Har du frågor, kontakta avfallsplanerare Josefin Pucher på 08-568 912 42.

Återbruksdagen
För att uppmärksamma vikten av att återbruka saker ordnar Danderyds kommun, tillsammans med SÖRAB, Återbruksdagen den 26 maj. Kom och byt saker med varandra helt utan kostnad. Det blir roliga aktiviter, pyssel för barn och prisutdelning.

Tid och plats

Återbruksdagen äger rum på parkeringen mellan Svärdvägen och Mörbyleden vid Mörby centrum mellan kl 11.00-14.00 lördagen den 26 maj.

Lämna in och fynda nytt

På Återbruksdagen kan du istället för att slänga sakerna lämna dem till återbruk. Kanske hittar du själv saker du vill ha bland det som andra lämnat till återbruk. Det som inte återbrukas på plats kommer att skänkas till välgörenhet och därmed komma till nytta.

Byteshandel utan pengar

Ingen föranmälan krävs och heller inga pengar. Skänk saker du inte behöver eller använder, stort som smått! Hittar du något inlämnat du själv vill ha, ta med det hem utan någon kostnad.

Aktiviteter

  • SÖRABs skolinformatör lär dig om sortering på ett lekfullt sätt. Kommunen ordnar pyssel med återbruksmaterial som du kan ta med hem.

  • SÖRAB finns på plats och informerar om returparkskonceptet.

  • Prisutdelning hålls i textiltävlingen för ett antal av kommunens femteklassare.

  • Har du en cykel som du inte använder eller som är trasig? Ta med den och skänk till En utsträckts hands cykelfik. (En utsträckt hand - Täby & Danderyd finns på Facebook).

  • Köp mat och dryck från Vegoekocykeln och sitt ned i den tillfälliga återbruksparken!

Mer information

Har du frågor om Återbruksdagen? Maila till eller ring 08-568 912 42.