Rösta - Vilket gungdjur ska få flytta in på Vilans väg?

Kontaktinformation


Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Tekniska kontoret

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 74, 182 11 Danderyd

Gungdjur
Under våren och sommaren 2019 underhåller vi lekplatsen vid Vilans väg. Nu vill vi på Tekniska kontoret ha hjälp från lekexperter under 10 år att välja ut vilket gungdjur som ska få bo på lekplatsen. Rösta på din favorit!

Lekplatsen som ligger på på Vilans väg har idag en större grönyta för lek och bus. Här finns också gungor, sandlåda, picknickbord, pingisbord och en asfalterad slinga att cykla runt på. Men lekutrustningen har några år på nacken och därför är det nu dags att underhålla lekplatsen och inspirera till ännu mera lek.

Hur ska lekplatsen se ut?

Carina Lejon Dahlbom, park- och gatuingenjör på Tekniska kontoret berättar mer om förändringen:

"Lekplatsen får en ny klätterställning med rutschkana att swischa ner för. Vi anlägger också en större sandlåda med en grävskopa för barnen att skapa stordåd med.

På lekplatsen ska också ett gungdjur flytta in. Vi har några olika att välja mellan och vill därför gärna ha barnens hjälp att välja vilket djur de skulle vilja gunga på."

Rösta på din favorit!

Nu är omröstningen stängd - snart berättar vi om vilket djur som ska flytta in på lekplatsen.

Under hela februari kan barn, med hjälp av en vuxen, rösta på ett av fem olika gungdjur; björnen, hästen, renen, räven och ett mer urtida djur nämligen en dinosaurie.

Det gungdjur som får flest röster kommer sedan att flytta in på lekplatsen under 2019. Omröstningen är öppen för barn upp till 10 år.

Glöm inte  att föreslå vad gungdjuret ska heta också!

Klicka här för att rösta på din favorit!

Så här ser gungdjuren ur

Gungdjur

Gungdjur

Gungdjur

När byggs lekplatsen om?

Lekplatsen vid Vilans väg rustas upp under våren och sommaren 2019. Det är stängsel runt lekplatsen från och med april och då går det inte att leka där. Men det finns flera andra lekplatser i närheten. Till exempel på:

  • Baldersvägen
  • Handelsvägen
  • Östra och västra Skogsviksvägen
  • Lärkängen

Arbetet är en del av Tekniska kontorets löpande underhåll av kommunens lekplatser. Syftet är skapa säkra, pedgogiska och roliga lekplatser som främjar såväl aktivitet som fantasi.