Grönska, puls och ”barntänk”. Kreativa tankar om framtidens centrala Danderyd

2015-12-11 11:00

Den 9 december var det åter tid för referensgruppen i projektet centrala Danderyd att träffas och även denna gång träffades gruppen i Kevingeskolans matsal.

Inspiration och utblickar

Kvällen inleddes med en kort presentation av projektet centrala Danderyd. Därefter hölls små inspirationsföreläsningar om två olika stadsbyggnadsprojekt, ett i Stockholm och ett i Holland nära Amsterdam. Tredje föreläsningen var på temat ”grönska” medan fjärde och sista föreläsning handlade om överdäckningar. Föreläsningarnas syfte var att ge deltagarna en inblick i vad som händer inom samhällsutvecklingen i dag för att bidra till inspiration inför  workshopövningen som hölls senare på kvällen.

referensgrupp moodboard

Stadskänsla vid Mörby Centrum och ”barntänk” vid Rinkebyskogen

Gruppernas uppgift var att göra minst 2 moodboards (en form för bildkollage) där de skulle beskriva hur man vill att centrala Danderyd ska kännas i framtiden. Till hjälp fick gruppen de framtidsbilder som arbetades fram under referensgruppträff 1, samt en massa inspirerande bilder.

referensgrupp moodboard

referensgrupp moodboard

Många grupper valde att dela upp centrala Danderyd i olika områden som skulle ha olika karaktär/känslor. Området vid Mörby centrum skulle till exempel kännas stadsmässigt med flera verksamheter såsom biograf, affärer och restauranger, medan området vid Rinkebyskogen skulle präglas av ett bostadsområde med ”barntänk”. Kvällen avslutades med presentation och diskussion.

referensgrupp moodboard

referensgrupp moodboard

referensgrupp moodboard

referensgrupp moodboard

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Grönska, puls och ”barntänk”. Kreativa tankar om framtidens centrala Danderyd

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.