Vancouver eller Köpenhamn? Invånare tycker till om ett framtida centrala Danderyd

2015-10-15 09:20

Den 8 oktober träffades ett trettiotal engagerade danderydsbor i Kevingeskolans matsal för att tillsammans med kommunen diskutera och kreativt arbeta med frågan "Hur vill du utveckla centrala Danderyd?"

Ny tunnelbanestation?

Kvällen inleddes med en kort presentation av projektet centrala Danderyd och de olika delarna i dialogen som pågår just nu. Kommunen berättade även kort om kommunstyrelsens beslut att lämna in en intresseanmälan till Sverigeförhandlingen. Beslutet gör det möjligt att förlänga den nya gula tunnelbanelinjen från Arenastaden till Täby och Arninge, med en ny station i norra Danderyd. Därefter följde en övning där deltagarna i referensgruppen fick prioritera vad som är viktigt för dem i framtidens centrala Danderyd.

Framtidsfrågor

Kvällens huvuduppgift var att i grupper skissa fram ett förslag på hur centrala Danderyd kan utvecklas. Grupperna fick olika alternativ att förhålla sig till och utifrån det skissa på hur, var och vad man ville utveckla.

Det diskuterades och skissades flitigt i grupperna. Frågor som kom upp var blanda annat: Var ska vi bygga bostäder? Hur kan vi skapa en levande stadsmiljö? Hur kan vi minska bullret längs E18? Hur kan vi få fler danderydsbor att cykla? Hur kan vi utveckla kollektivtrafiken och skapa mer täta bussturer?

Se filmen från referensgruppen, där bland annat danderydsbon Carl Berner berättar om Vancouver och Köpenhamn som inspiration till ett framtida centrala Danderyd med stadskänsla.

Danderyds filmarkiv

 

Vill du veta mer och bidra med dina synpunkter?

Denna referensgruppsträff var den första av två träffar. Nästa träff äger rum i slutet på november. Vill du också delta i referensgruppen? Anmäl dig till nästa möte

Ett stort tack till alla som delade med sig av sitt engagemang och gav sin tid denna oktoberkväll.

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Vancouver eller Köpenhamn? Invånare tycker till om ett framtida centrala Danderyd

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.