Jobba som röstmottagare i valet till Europaparlamentet

Danderyds kommun

Om du har frågor eller synpunkter:

Box 66, 182 05 Djursholm

Vallokal entrédörr
Danderyds kommuns valnämnd söker nu röstmottagare inför valet till Europaparlamentet. Valdagen är den 26 maj 2019 och förtidsröstningen startar den 8 maj och pågår till och med den 26 maj 2019. Du kan anmäla intresse till att vara röstmottagare för förtidsröstningen eller på valdagen. Vill du arbete med både förtidsröstning och valdagsröstning kan du göra två intresseanmälningar.

Vad innebär arbetet som röstmottagare?

Att vara röstmottagaren är en viktig del i den demokratiska processen. Att jobba som röstmottagare innebär att du medverkar till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Som röstmottagare ansvarar du för att väljares röster hanteras på rätt sätt, håller ordning i lokalen, visar väljare rätt och mycket mer. För att vara röstmottagare ser vi gärna att du är organiserad, serviceinriktad och är över 18 år gammal. Du behöver inte vara bofast i kommunen.

Anmäl ditt intresse

På länkarna nedan kan du anmäla intresse för att tjänstgöra antingen på valdagen eller under förtidsröstningen. Vill du arbeta med både förtidsröstning och på valdagen ska du göra två intresseanmälningar. För att arbeta som röstmottagare måste du genomgå en obligatorisk utbildning på cirka 2 timmar. Utbildningsdatum kommer att meddelas längre fram.

Röstmottgare i vallokal 26/5

Intresseanmälan röstmottagare i vallokal den 26 maj