Vattenleverans åter: Edsviksvägen 120 samt närliggande adresser

2018-11-14 09:28

Vattenleveransen är nu åter. Vattnet kan vara missfärgat och/eller innehålla luft, börja tappa vatten i den kran som finns närmast vattenmätaren och spola tills klart vatten kommer.

Vattenleverans åter: Anundstigen 1-5, Karlsrovägen 26-28, Kraftvägen 1-7, Stenkroksvägen 8-16, Bergavägen 11 & 13 samt Falks väg 34, 36 & 41

2018-11-14 09:16

Läckan är lagad och vattenleveransen är nu åter. Vattnet kan vara missfärgat och/eller innehålla luft, börja tappa vatten i den kran som finns närmast vattenmätaren och spola tills klart vatten kommer.

Här är vinnaren i fototävlingen ”Naturen i Danderyd”

2018-01-04 10:44

Med ett fotografi som fångar stämningen och den härliga försommargrönskan i Sätra ängars eklandskap charmade vinnarbilden en enhällig jury. Stort grattis till vinnaren Maria Palm!

Om tävlingen

Under vintern skedde fototävlingen ”Naturen i Danderyd” på kommunens hemsida och i sociala medier.  Park och natur på Tekniska kontoret efterlyste bilder från invånarnas favoritplatser och undangömda pärlor i Danderyds natur. Totalt fick vi in ett hundratal tävlingsbidrag, långt över vår förväntan! Man tävlade om att få sin bild upptryckt i storformat som fotokonst för att pryda väggen i en gångtunnel under Enebybergsvägen. Vinnarbilden utsågs av en jury bestående av tekniska nämndens presidium.

"Tack för alla fantastiska bilder"

- Vi vill tacka för det stora engagemang och de fantastiskt vackra bilder som har kommit in! Nu kan vi göra tunneln inte bara tryggare men också vacker till den milda grad att det förmodligen kommer att bli trafikstockning på sträckan, säger Karin Almén, stadsträdgårdsmästare i Danderyds kommun.

Utställning på Danderyds bibliotek

För att lyfta de bidrag som skickats in till tävlingen kommer vi mellan 15 januari till 3 februari arrangera fotoutställningen "Naturen i Danderyd" på Danderyds bibliotek i Mörby centrum. I utställningen kommer ett urval av de inskickade fotografier presenteras från alla fina smultronställen och platser som finns i vår vackra kommun.  

Detta kommer ske med gångtunneln

Vinnarbilden kommer under våren att tryckas upp i storformat på emaljkasetter som sedan monteras i gångtunneln. Tunneln är belägen under Enebybergsvägen nära Danderyds gymnasium. På platsen monterar vi samtidigt ny belysning. Satsningen är en del i det trygghetsarbete som Tekniska kontoret gör på gång- och cykelstråk i kommunen. 

Ett stort grattis till Maria Palm!