Driftinformation: Underhållsarbete på vattenledning vid Mörby centrum

2018-11-09 16:19

Bor eller jobbar du nära Mörby centrum kan trycket i din vattenkran kan vara lägre än vanligt. Detta beror på att Norrvatten gör ett planerat underhållsarbete. Arbetet görs på en vattenledning mellan E18 och Mörby centrum från vecka 46 och pågår under november och december. Arbetet påverkar inte vattenleveransen för dig som bor eller jobbar i närheten.

Frågor hänvisas till Norrvatten, telefon 08-627 37 00. E-post

Nu faller frukten - vi hämtar den!

2018-08-13 08:00

Fallfrukt

Har du fallfrukt på din villatomt som inte går att äta, musta eller mosa? I år fortsätter kommunen att erbjuda insamling av fallfrukt i storsäck från villahushåll för att sedan göra biogas och biogödsel av det, precis som vi gör med matavfallet.

Fallfrukten lägger du i en storsäck om 0.2 eller 1 m³ som vi levererar till dig. Du behöver inte fylla säcken, utan när säcken behöver tömmas kontaktar du kommunen kundtjänst för avfall för att boka hämtning.

Säcken kan du beställa nu och börja fylla så snart frukten du inte kan äta upp faller. Hämtning av säckarna sker udda veckor mellan september och december och du kan beställa upp till 8 hämtningar till ett fast pris. Observera att du måste beställa din sista hämtning innan säsongens slut.

Mer information om fallfrukt