Vattenläcka i Djursholm

2018-09-25 08:48

Stora delar av Djursholm har för närvarande en vattenläcka. Tekniker arbetar med att laga vattenläckan. Under tiden reparationsarbetet pågår kommer boende på Henrik Palmes allé, Slottsvägen och Vendevägen att vara utan vatten. Då vattenleveransen är åter kan vattnet vara missfärgat och/eller innehålla luft, börja tappa vatten i den kran som finns närmast din vattenmätare innan övriga kranar används.

Följ uppdateringar via Veolia

Nu faller frukten - vi hämtar den!

2018-08-13 08:00

Fallfrukt

Har du fallfrukt på din villatomt som inte går att äta, musta eller mosa? I år fortsätter kommunen att erbjuda insamling av fallfrukt i storsäck från villahushåll för att sedan göra biogas och biogödsel av det, precis som vi gör med matavfallet.

Fallfrukten lägger du i en storsäck om 0.2 eller 1 m³ som vi levererar till dig. Du behöver inte fylla säcken, utan när säcken behöver tömmas kontaktar du kommunen kundtjänst för avfall för att boka hämtning.

Säcken kan du beställa nu och börja fylla så snart frukten du inte kan äta upp faller. Hämtning av säckarna sker udda veckor mellan september och december och du kan beställa upp till 8 hämtningar till ett fast pris. Observera att du måste beställa din sista hämtning innan säsongens slut.

Mer information om fallfrukt