Förbud mot att elda och grilla i Stockholms län

2018-07-20 10:06

Det är förbjudet att elda i hela Stockholms län. Förbudet omfattar alla former av öppen eld, till exempel att grilla på iordningställda grillplatser samt att använda trangiakök, stormkök eller medtagen grill.

Se Länsstyrelsen för mer information och tips

Dags att söka kulturstipendier och nominera till hedersplakett

2018-01-11 10:02

Nu är det dags att ansöka om årets kulturstipendier. Du kan också nominera personer till ungdomsledarstipendiet eller till hedersplakett för kulturgärning.

Danderyds kommuns kulturstipendium kan sökas av elever som är bosatta i Danderyd och går i skolan i Danderyd från årskurs sju till och med sista året på gymnasiet. Du kan ansöka med bidrag inom musik, dans, litteratur, konst, konsthantverk, teater, film, foto eller annat kulturellt område. Senast den 1 mars ska ansökningar skickas in.

Formulär för dig som vill ansöka om 2018 års kulturstipendium  

Ungdomsledarstipendium

Du kan nominera till ungdomsledarstipendiet. Stipendiet delas varje år ut till två personer som genom aktivt föreningsarbete bidragit till föreningens utveckling.

Formulär för dig som vill nominera 2018 års ungdomsledare

Hedersplakett

Hedersplakett för kulturgärning delas varje år ut för värdefull och uppskattad gärning inom litteratur, konst, konsthantverk, musik, teater, dans, film, foto, kulturjournalistik, undervisning, folkbildning, hembygdsvård eller annan jämförlig kulturell verksamhet. Plaketten utdelas till personer som är eller har varit verksamma i Danderyds kommun.

Formulär för dig som vill nominera till 2018 års hedersplakett

Läs mer om kulturstipendier

Om kulturstipendier, ungdomsledarstipendier och hedersplakett för kulturgärning