Socialkontorets fax ur funktion

2018-12-17 09:47

Socialkontorets faxnummer är för närvarande ur funktion på grund av tekniska problem hos Telia. Om du brådskande söker kontakt med socialkontoret mejla vår funktionsbrevlåda:

Det går även bra att ringa Danderyds kommuns växel på telefonnummer: 08-568 910 00

Stockholm Pride

2018-07-26 09:51

Prideflaggan hissas vid Djursholms slott

Fredag den 27 juli går startskottet för årets pridefestival i Stockholm. Under festivalen hissas regnbågsflaggan i Danderyds officiella flaggstång utanför Djursholms slott. 

Under pridefestivalen arrangeras aktiviteter: föreläsningar, workshops, debatter, musik- och teaterframträdanden, konstutställningar och mycket annat. Mot slutet av festivalen, lördag 4 augusti, går en prideparad genom Stockholm, med deltagare och besökare från hela världen.

Stockholm Pride  

Syftet med Stockholm Pride är att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner. Festivalen Stockholm Pride har arrangerats varje år sedan 1998 och är Nordens största pridefestival.  

Hbtq-certifierade verksamheter i Danderyd 

En verksamhet hbtq-certifieras när alla anställda gått en utbildning hos RFSL, Riksförbundet för homosexuella, bisexuella, transpersoners och queeras rättigheter. Utbildningen ger medarbetarna verktyg för att systematiskt arbeta med rättighetsfrågor, likabehandling, bemötande och mänskliga rättigheter. 

Ungdomsmottagningen arbetar normkritiskt

Vad innebär det att vara utbildad i hbtq-frågor? Vi frågade Mörby Ungdomsmottagning, som har hbtq-kompetens, vad det betyder och hur det påverkar deras arbete. Så här beskriver de anställda sitt arbete och synsätt:

"På Mörby Ungdomsmottagning har vi ett välkomnande bemötande av ungdomar utifrån ett hbtq-perspektiv. Vi har kunskap om hbtq-personers levnadsvillkor och hur normer kring kön och sexualitet skapar osynliga strukturer i samhället.

Vi träffar alla högstadielklasser i Danderyds och Vaxholms kommun. Vid klassbesöken vill vi synliggöra hur våra normer leder till diskriminering i samhället. Vi vill också inspirera till reflektion och eftertanke och motverka begränsande normer.

Vi strävar efter att alltid ha ett gott och respektfullt bemötande oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck."

Mörby ungdomsmottagning 

Mer information

Hbtq