Release på Danderyd.se

2018-05-23 09:57

Onsdagen den 23 maj, kl: 10.00 - 12.00 släpper vi ny funktionalitet på Danderyd.se. Vi ber om ursäkt för eventuella driftstörningar under denna period. Hälsningar webbredaktionen

Eldningsförbud i Stockholms län

2018-05-14 18:42

Länsstyrelsen har i dag beslutat att eldningsförbud gäller i Stockholms län med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med den 17 maj, klockan 15.00, och varar tills vidare. När eldningsförbud råder är grillning endast tillåtet i för ändamålet framtagna grillar eller vid särskilt iordningställda grillplatser som är utformade så att det inte finns risk för brandspridning.

Stor risk för gräsbränder i Danderyd

2018-04-20 09:09

Äntligen sol och värme! Men det betyder också att risken för gräsbrand och skogsbrand ökar. Undvik eller var mycket försiktig om du eldar och grillar utomhus i helgen. 

I Danderyd är risken hög för bränder under fredagen och resten av helgen. Tänk på att engångsgrillar lätt kan orsaka bränder om du ställer dem i gräset eller på underlag som kan antändas. Källsortera grillen efter användning, då är du säker på att den är helt släckt.  

Njut av en skön varm helg, och håll koll på eldar och grillar.

Se Storstockholms brandförsvar för mer information

Tips! Ladda ner "Brandrisk ute",  MSB:s (Myndigheten för samhällsskydd och beredskapapp, där du får aktuell risk och prognos för gräsbrand och skogsbrand.

MSB