Elevens val

Elevens val på Mörbyskolan skiljer sig från år till år då vi anpassar oss efter vad eleverna vill göra. Är det tillräckligt många som vill läsa något så försöker vi i så stor mån som möjligt tillgodose detta.

Årskurs 7 läsår 2016/17 har dessa val:

Fotboll

Här får du utvecklas som fotbollsspelare. Vi jobbar med den fysiska träningen såväl som coachning & kommunikation. Vi kommer även att jobba med kost & friskvård

Författarskolan

Här får du chans att utveckla ditt skönlitterära skrivande. Genom läsning, diskussioner och skrivövningar jobbar vi med att förfina och skärpa vår förmåga som skribenter och författare.

Idrott

I idrott som elevens val och fördjupning varierar vi bollspel och konditionsträning och lär oss mer om att förebygga idrottsskador m.m.

NO/Teknik

Vi kommer att jobba med breddning och fördjupning av de arbetsområden som behandlas inom ordinarie undervisning. Vi kommer även att titta på aktuella forskningsområden som anknyter till aktuella händelser.Vi kommer även att arbeta med enkel programmering. Hur gör man, vilka verktyg kan man använda, hur ser grunderna ut?

Scenisk sång/Körsång

Vi jobbar med att utveckla våra sångröster, både i grupp och enskilt. Vi jobbar med sångteknik, stämsång och mikrofonteknik. Kursen är inriktad mot sceniska uppträdanden av olika slag. Vi jobbar med en större föreställning/konsert under våren och kommer också göra sångframträdanden under Lucia, avslutningar, Halloween och andra tillfällen. Vi jobbar även med olika samarbetsövningar och teaterövningar för att jobba med vårt eget personliga sceniska uttryck.

Spetsmatematik

De elever som valt att gå spetsmatematikinriktningen har det som elevens val, tyvärr finns det bara plats för de elever som går spetsmatte.

VGA(vårt globala ansvar)

Här jobbar vi med att fördjupa vår kunskap och skapa engagemang kring globala frågor som t.ex. fattigdom, -klimat och -flyktingfrågor. Vi är aktiva i insamlingar till t.ex. Världens barn och Musikhjälpen.