Mörbyskolans IF 2016

Mörbyskolans IF

Mörbyskolans IF är en skolidrottsförening för elever som önskar representera skolan i olika idrottstävlingar.

Vi har i dagsläget drygt 80 medlemmar som representerar skolan i olika idrotter. Framgångarna har inte uteblivit och vi har under hösten öppnat starkt med många goda prestationer. Hela tiden växer antalet medlemmar och det visar att idrott är ett stort intresse hos våra elever.

Att delta i dessa idrottsevenemang hjälper till att stärka "Mörbyandan" och ger eleverna en möjlighet att knyta fler kontakter i andra klasser än sin egen. Dessutom skadar det inte att få utöva fysisk aktivitet som stimulerar både psykisk, fysisk och social hälsa.

Mörbyskolans IF - SKolidrott

2013/14 - Minikrönika

Nu när sommaren är och alla idrottsevenemang som skolidrottsförbundet tillhandahåller lidit mot sitt slut kan vi titta tillbaka på läsåret med stolthet. Vi har haft resultatmässiga framgångar inom golf, ridning, fotboll och ishockey. Idrottsmannamässiga framgångar presterade alla som var ute och representerade skolan.

Jag var inte med på allt, men på mycket och jag är mycket nöjd över idrottsutövarnas uppförande. Ska jag välja ut en absolut höjdpunkt måst jag säga att finalerna i hockey för killar i årskurs 8 och inomhusfotboll för killar i årskurs 7 smäller högst.

Till våren nåddes det bästa resultatet, i bordtennis. Vi hade killar i årskurs 9 som var med och tävlade i Gymnasietävlingsklass. Till semifinalen hade vi tre spelare med, en till final och den samme segrare. En mycket imponerande bedrift.

Efter detta ser jag fram emot ett kommande, mycket spännande, idrottsläsår. Björn Stavre, coach