Danderyd lyssnar

Kontaktinformation

Bildnings- och omsorgsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Danderyd lyssnar
Ungdomarna har tagit sig tid att berätta. Nu är det du som behöver ta dig tid att lyssna och våga ställa frågor tillbaka.

Ett ärligt möte - vernissage den 4 april på Danderys gymnasium - OBS! FULLSATT

Vad har ungdomarna för rädslor? Vad drömmer de om? Hur skulle de vilja bli bemötta av oss vuxna? Låt oss försöka komma fram till det, i ett nära samtal.

Läs mer om vernissaget

Mer om Danderyd lyssnar på Danderyds gymnasium

Vill du vara med i vår 'Advisory board'?

Vi bygger just nu ett nätverk med föräldrar som ska fungera som "Advisory board" för projektet Danderyd lyssnar.

Medlemmar i "Advisory board" får ta del av de resultat som kommer fram i projektet samt är med och diskuterar hur vi kan skapa verkstad av det som kommer fram. Effektmålet på lång sikt är att drastiskt minska Danderyds höga siffror inom psykisk ohälsa och alkohol, tobak och narkotika bland ungdomar.

Gruppen har träffats en gång (slutet av mars) och kommer att fortsätta att träffas en gång i månaden.

Exempel på frågeställningar som vi jobbar med är "Varför tror ni att våra ungdomar ligger så högt i statistiken när det gäller psykisk ohälsa och alkohol, tobak och narkotika?" och "Hur når vi ut med budskapet till föräldrarna?".

Vill du vara med och göra skillnad?

Maila ditt intresse till vår Fritidsgårdschef

All denna stress - en ljudberättelse

Vad är det som stressar våra ungdomar så mycket? Varför känner de en så stor press?

 

Den bästa känslan - en ljudberättelse

Vad rör sig i huvudet en vanlig dag hos våra ungdomar? Vad är det som framkallar lycka, som får dem att må bra och uppnå en härlig känsla?

 

Löparrundan - en ljudberättelse

Vad rör sig i huvudet en vanlig dag hos våra ungdomar? Räcker tiden till för allt de vill hinna med? Eller känns allt som en enda lång löparrunda?

 

Om projektet

Genom sin kunskap och sina egna erfarenheter kan ungdomarna komplettera den kvantitativa forskningsstatistik som idag finns runt alkohol- och droganvändning samt psykisk ohälsa.

Mer information om projektet Danderyd lyssnar

Danderyd lyssnar i Tv4

Inslag i Nyhetsmorgon torsdag den 31 januari 2019, där Lotta Borg Skoglund tillsammans med ungdomar från Danderyds gymnasium berättar om projektet. "Ungdomar i Danderyd mer benägna att bruka droger".

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/11962950

Mer i media om Danderyd lyssnar

Föreningslivet

Under våren kommer Danderyd lyssnar att presenteras för föreningslivet i Danderyd. Ledarna inom respektive föreningen kommer sedan att arbeta vidare med projektet med "sina" ungdomar.