Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Våra aktiviteter

Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter varje dag så som målning.
Bakning är en uppskattad och återkommande aktivitet.
Vi promenerar mycket tillsammans.
Vår personal är mycket engagerad i våra seniorer.

På Oliven och Soltorpet vill vi skapa en meningsfull dag fylld av härliga aktiviter och sociala möten.

Gemensam frukost

En dag på Oliven och Soltorpet börjar med att vi äter frukost tillsammans. Vi erbjuder alltid ett stort urval av dryck, smörgås, pålägg. Soltorpet får sin mat från sitt välrenommerade kök, på Oliven lagar vi all mat själva. Måltiderna är viktiga stunder på dagen där vi samtalar, umgås och har trevligt.

Stimulerande aktiviteter

Vi brukar också läsa tidningen tillsammans och planera dagens aktiviteter. Vi löser gärna korsord, spelar spel, skrattar och umgås. Ibland ägnar vi oss åt skapande aktiviteter.

Sång och musik

Musik och sångstund är mycket uppskattat av våra gäster. Gamla, välbekanta melodier kan stimulera minnet och väcka känslor. Vi har instrument och sånghäften samt använder oss av apple-tv, YouTube, där vi på storbilds tv kan se konserter samt sjunga med till "allsång på Skansen".

Grönskande miljö

Vi odlar kryddor, bär och skördar trädgårdens ljuvliga äpplen. Vi använder dem till saft och bakning vid köksaktiviteter.Vi utnyttjar ofta vår vackra utemiljö för promenader i närområdet. Miljön utanför Oliven och Soltorpet är grönskande med vackra parker. Vi njuter så ofta vi kan på våra fina uteplatser och för dem som önskar längre promenader har vi nära till Edsvikens vatten och fina promenadstråk.