Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Olivens dagverksamhet

Vår personal är mycket engagerad i våra seniorer.
Vi försöker vara mycket utomhus så snart vädret tillåter!
Varje dag bjuder på gemensamma aktiviteter så som t ex bakning.

Olivens dagverksamhet är en biståndsbedömd dagverksamhet för äldre personer med demensdiagnos som fortfarande bor kvar hemma. Vi vill även vara ett stöd för dina närstående.

Målsättningen är att erbjuda en social gemenskap med stimulerande aktiviteter för att behålla fysiska, psykiska och intellektuella funktioner så länge som möjligt.

Alla gäster får en individuell bedömning och vi anpassar aktiviteterna efter behov och intressen. Vi tar emot nio gäster per dag. För att komma till oss vänder du dig till din biståndshandläggare.

En dag på Oliven

Gemensam frukost

En dag på Oliven börjar med att vi äter frukost tillsammans. Vi erbjuder alltid en varierad frukost med olika sorters pålägg. Måltiderna är viktiga stunder på dagen där vi samtalar, umgås och har trevligt tillsammans.

Stimulerande aktiviteter

På förmiddagen löser vi gärna korsord, spelar spel, skrattar och umgås. Ibland ägnar vi oss åt skapande aktiviteter.På Oliven har köksaktiviteter såsom matlagning och bakning en viktig roll. På förmiddagen förbereder vi maten, dukar och lagar den tillsammans. Hemlagad mat är något som uppskattas mycket av våra gäster.

Sång och musik

Efter lunch har vi olika aktiviteter, ibland musik och sångstund.Gamla, välbekanta melodier kan stimulera och öppna dörrar till glada känslor, vi rör oss gärna till musik och har även gruppgymnastik tillsammans vissa dagar.

Grönskande miljö

Vi utnyttjar ofta vår vackra utemiljö för promenader i närområdet. Miljön utanför Oliven är grönskande med en lugn skyddad innergård. Vi njuter så ofta vi kan på vår fina uteplats där vi odlat blommor, växter och jordgubbar tillsammans.