Turné - kom igång med matavfallssortering

Matavfallssortering – hur, var och varför? Tekniska kontoret besöker den mobila återvinningscentralen vid Rosenvägens förskola (parkeringen) den 31 oktober för att berätta och svara på frågor om matavfallssortering.

Arrangör: Tekniska kontoret
Datum: 31 oktober 2021
Tid: 11:00 - 14:00

Mer än hälften av alla villaägare i kommunen sorterar idag matavfall och en klar majoritet av flerfamiljshusen har abonnemang för sortering. Men det behövs fler!

Kom och träffa kommunnens avfallsenhet!

Kanske har du frågor om sorteringen eller så har det bara inte blivit av att börja. I samband med att den mobila återvinningscentralen besöker Vasaskolan den 31 oktober finns kommunens avfallsavdelning på plats för att berätta mer om hur det går till och varför. Vill du så kan du även byta till ett abonnemang för sortering direkt.

Fler datum

Den 31 oktober är det andra av tre tillfällen i höst där avfallsavdelningen besöker den mobila återvinningscentralen. Sista datumet är:

  • Söndag 21 november, (11–14), Balderskolan, parkeringen med infart mot Vilans väg

Kort om matavfallssortering

Att sortera matavfall är enkelt. Du lägger bara matresterna i ett annat påse och i ett annat kärl än den vanliga soppåsen. Matavfallet kan då användas som en resurs för tillverkning av biogas och biogödsel. På så sätt skapas stor miljönytta och som tack blir din avgift för avfallshämtningen lägre.