Val av skola

När du vill ansöka om plats på en kommunal eller fristående skola i Danderyd använder du dig av vår e-tjänst. Via e-tjänsten kan du också säga upp en plats, ändra vistelsetid för ditt barn och uppdatera dina kontaktuppgifter. Skolvalet inför hösten 2020 öppnar den 14 januari.

E-tjänst för val av skola

När du vill ansöka om plats på en skola i Danderyd använder du dig av vår e-tjänst. Vill du välja skola till hösten 2020 måste du vänta tills skolvalet öppnat den 14 januari.

Är du folkbokförd i Danderyds kommun kan du logga in i e-tjänsten med ditt bank-id. Har du inget bank-id beställer du ett sådant från din bank.

Skolvalet

Skolvalet öppnar i januari varje år och gäller elever som påföljande höst ska börja i förskoleklass eller årskurs 7. Det gäller även för elever som går i en skola som endast har undervisning upp till årskurs 3, men som till hösten ska börja i årskurs 4.

Skolvalet inför hösten 2020 höll öppet 14 januari till 12 februari.

Läs mer om Skolvalet 2020

På väg att flytta till Danderyd

Är barnet eller eleven på väg att flytta till Danderyd och även bli folkbokförd här behöver du som är vårdnadshavare ansöka om ett användarkonto till e-tjänsten. När användarkontot är godkänt bekräftas detta via e-post. Du kan därefter logga in i e-tjänsten med ditt bank-id.

En kopia på till exempel ett köpekontrakt kan visas hos de skolor som du söker till, eftersom det är skolorna själva som hanterar köer och antagningar.

Bosatt i annan kommun

Barn och elever som inte är folkbokförda i Danderyd, kan i mån av plats få en placering på en skola här. Danderydsbarn har alltid förtur till plats inom den egna kommunen.

För att ansöka om plats på en skola här behöver du som är vårdnadshavare ansöka om ett användarkonto till e-tjänsten. När användarkontot är godkänt bekräftas detta via e-post. Du kan sedan logga in i e-tjänsten med ditt bank-id.

Jämför skolor

Det finns flera olika tjänster som gör det möjligt för dig att jämföra skolor med varandra. Det finns tjänster som jämför skolor som finns i Danderyds kommun och tjänster från Skolverket som jämför skolor i hela landet.

Statistik från Skolverket för Danderyds kommun

Hitta och jämför grundskolor - statistik från Skolverket

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.