Skolval för nyinflyttade

Skolvalet håller öppet i januari varje år och gäller elever som påföljande höst ska börja i förskoleklass, årskurs 4 eller årskurs 7. Barn och elever som är på väg att flytta till Danderyd kan ha rätt att delta i skolvalet här.

Till kategorin nyinflyttad räknas familjer som har köpt en bostad eller fått ett hyreskontrakt i Danderyd och är på väg att flytta hit samt familjer som varit bosatta i Danderyd tidigare och som sedan valt flytta utomlands, men nu är på väg att flytta hem igen.

Skolvalet inför hösten 2021 öppnar den 19 januari.

Är familjen på väg att flytta till Danderyd?

Om familjen är på väg att flytta till Danderyd och barnet eller eleven då kommer att folkbokföras här, har barnet rätt att delta i skolvalet. Detta förutsatt att inflyttningen sker någon gång mellan skolvalets öppnande och höstens skolstart. Skolvalet för hösten 2021 öppnar den 19 januari, exakt när höstterminen 2021 börjar är inte klart i nuläget.

Så här går skolvalet till

Du som är vårdnadshavare behöver ansöka om ett användarkonto till vår e-tjänst. När användarkontot är godkänt bekräftas detta via e-post. Därefter kan du logga in i e-tjänsten för att göra ett val av skola med ditt bank-id.

Skolan du söker till behöver också få en kopia på ett köpekontrakt på en bostad eller ett hyreskontrakt eller liknande, senast sista dagen i skolvalet. Då kommer ditt val att hanteras tillsammans med övriga folkbokförda elevers skolval.

Har familjen nyligen flyttat till Danderyd?

Om familjen har flyttat till Danderyd någon gång under pågående skolval behöver du kontakta oss, så ser vi till att ni får en inbjudan till skolvalet. 

Har du frågor?

  1. Läs mer på sidan som handlar om Skolvalet 2021.
  2. Läs igenom dokumentet med våra riktlinjer.
  3. Kontakta kommunen via kontaktformuläret, ange att du vill ha hjälp med skolvalet.

Skolvalet 2021

Riktlinjer - Att välja grundskola i Danderyd

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.