Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Intresseväckande rubrik

En ingress fungerar lite grann som en sammanfattning av din text. Den ska ge en bild av vad reportaget handlar om. Men avslöja inte för mycket – då behöver ju inte läsaren bry sig om att läsa resten av din artikel!

Text som skrivs in direkt i editorn är oformaterad. Du får själv märka upp de delar av texten som ska ha ett annat utseende. Så sker genom att du markerar text och väljer något av formateringsalternativen i verktygslisten ovanför editorn. Det finns till exempel knappar för nummerlista eller punktlista. Fördefinierade storlekar för rubriker och normaltext finns i rullisten.  

Arbetar du inom den offentliga sektorn vet du säkert att det till och med är lag på att det offentliga språket ska vara vårdat, enkelt och begripligt. Klarspråk handlar ytterst om demokrati: att alla ska ha tillgång till och rätt att förstå vad som står i texter som skrivs av myndigheterna. 

Punktlista 

  • Skriv så enkelt som möjligt 
  • Skriv med du-tilltal 

Rubrik nivå stor 

Försök att dela upp din text i kortare stycken så blir den lättare att läsa. Arbeta även med rubriker och underrubriker för att hjälpa läsaren igenom texten. 

Underrubrik nivå mellan 

Rubriknivå mellan är alltid en underrubrik till nivå stor och tillhör samma stycke. Genom att använda underrubriker hjälper du läsaren att få en översikt av din text. 

Rubrik nivå stor 

Du kan skapa flera nivå-stor-rubriker efter varandra för att dela upp din text i kortare stycken.

Olika typer av länkar: 

Mailadress till skolans rektor: 

violeta.saric@danderyd.se 

Nyhetsartikel i Mitti: Förskolan som satsar på utstickande matkonst 

Allmän information om förskolorna i Danderyd 

Allmän information om förskolorna i Danderyd