Vill du vara röstmottagare i valen 2022?

För närvarande är alla uppdrag som röstmottagare tillsatta, men det är fortfarande möjligt att skicka in en intresseanmälan.

En person håller i några valkuvert.

Den 11 september är det val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige. Den här dagen kommer Danderyds invånare att gå och rösta i 20 vallokaler runtom i kommunen.

Redan från den 24 augusti går det att förtidsrösta på biblioteken i Stocksund, Djursholm och Enebyberg samt på Entrétorget vid kommunens kontaktcenter i Mörby Centrum.

Arbeta under valdagen

Du kan arbeta som röstmottagare under valdagen den 11 september. Du tjänstgör cirka 8 timmar, samt den tid som krävs för att räkna klart rösterna efter det att vallokalen stänger. Ersättning får du i form av ett arvode på 3 200 kronor.

Arbeta under förtidsröstningen

Du kan även arbeta som röstmottagare under förtidsröstningen som pågår mellan 24 augusti – 11 september. Röstmottagare som tjänstgör under förtidsröstningen kommer att gå på ett schema och bli ersatt med en timlön som ligger på 170 kronor per timme.

Arbetsuppgifter:

  • Kontrollera att väljarna har kommit till rätt lokal
  • Svara på frågor om hur man röstar
  • Dela ut valkuvert
  • Placera valsedlar i valsedelsställen och hålla god ordning på valsedlarna
  • Hålla god ordning i vallokalen
  • Ta emot röster och pricka av dem i röstlängden
  • Granska och räkna röster

Uppdraget/ Personliga egenskaper

Valet måste genomföras på ett tryggt, säkert och förtroendegivande sätt. Därför ska du som röstmottagare vara mycket noggrann och ha en god känsla för personlig service. Dessutom behöver du vara stresstålig då arbetet kan vara både krävande och ske under tidspress.

Vi söker dig som har erfarenhet av röstmottagning och även dig som aldrig tidigare arbetat med röstmottagning. I vallokalerna kommer det att finnas en blandning av erfarna röstmottagare och de som är helt nya. För att det ska bli en bra sammansättning är det mycket viktigt att du anger din tidigare erfarenhet av röstmottagning i intresseanmälan!

Du måste ha fyllt 18 år och får inte finnas med på valbar plats. Alla röstmottagare kommer att genomgå en obligatorisk utbildning.

Du kan fortfarande skicka in din intresseanmälan

Rekrytering sker löpande fram till valdagen.

Länk till formulär för anmälan!

Har du frågor? Kontakta valsamordnare Emelie Woodhouse på mejl: emelie.woodhouse@danderyd.se, eller på telefonnummer: 08-568 910 34.

Behandling av dina personuppgifter

Uppdaterad: 2022-06-23

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.