IT-arkivarie

Har du stort intresse för digital arkiv- och informationshantering och har erfarenhet av e-arkiv? Då kan du vara den vi söker till rollen som kommunens IT-arkivarie.

Tjänsten är placerad på Kommunledningskontorets kansli inom administrativa avdelningen. Avdelningen samordnar kommungemensamma projekt och uppdrag att säkerställa att verksamheterna får ett professionellt, efterfrågat och relevant stöd för att de ska kunna bli framgångsrika i sina uppdrag. Tjänsten som IT-arkivarie är placerad på kanslienheten som bl.a. ansvarar för registratur, sekretariat, arkiv samt överförmyndarverksamheten. Tjänsten är en tillsvidareanställning med arbetsplats på Djursholms slott. Du kommer att ha nära kontakter med kommunens övriga förvaltningar.

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-arkivarie är du expert inom digital arkiv- och informationshantering. Du utgör ett konsultativt stöd till de kommunala verksamheterna i primärt digital arkiv- och informationshantering. Rollen kan innebära arbete med tillsyn, rådgivning, instruktioner, utvecklingsarbete m.m. kopplat till området. Det kan också innebära att hålla utbildningar och workshops.

Du deltar i och leder centrala och lokala utvecklingsprojekt med inriktning på digital arkiv- och informationshantering. Du arbetar proaktivt och strategiskt genom att arbeta fram och upprätta t.ex. strategier och styrdokument för kommunens digitala arkiv- och informationshantering. I rollen som IT-arkivarie ingår även att vara systemförvaltare för vårt e-arkiv som implementerats under hösten. Du kommer samordna verksamheternas leveranser till e-arkivet. Det innebär att du kommer att ansvara för att planera och samordna utveckling och införande av leveransprocessen till det kommungemensamma e-arkivet samt förvalta och vidareutveckla e-arkivet. Din roll som systemförvaltare innebär också att du kommer att driva på och stödja kommunens verksamheter i att kravställa leveranser från verksamhetssystemen samt att fungera som en brygga mellan teknik och verksamheter, såsom användarstöd, support, systemvård, m.m.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen inom arkiv- och informationshantering eller annan dokumenterad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med e-arkiv med praktisk tillämpning av digitala leveranser, systemförvaltning och att leda projekt. Det är dessutom en fördel om du har god kännedom om offentlig förvaltning. Som person är du driven vilket innebär att du tar initiativ och levererar uppgifter i tid med gott resultat. Du har ambitionen att ständigt kompetensutveckla dig själv och omvärldsbevakar. Du tar stort ansvar för att ditt uppdrag uppnår resultat och kan arbeta såväl självständigt som i arbetslag. I ditt arbete är du strukturerad, analytisk och tydlig. Du kan på ett pedagogiskt sätt kommunicera budskap i tal och skrift, både på svenska och engelska, då arbetet innebär många kontaktytor. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper och sociala förmåga.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här

Senaste ansökningsdag: 2020-02-03
Arbetsgivarens referensnummer:
A926683
 

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson

Elisabeth Jarborn, Kanslichef

08-568 910 23, elisabeth.jarborn@danderyd.se

Fackliga företrädare; 08-56891000

Om Danderyds kommun

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1550 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.