Vård- och omsorgschef till egen regi

Utmärkelser för matlagning och kundnöjdhet

Danderyds kommun egen regi har fyra vård- och omsorgsboenden, två med inriktning mot demens och två med somatisk inriktning. På ett av våra vård- och omsorgsboenden, Stocksundsgården, utgår även hemtjänstens natt- och larmpatrull. Vi har även två dagverksamheter och inom LSS har vi personlig assistans, två servicebostäder och en gruppbostad. Vi har kreativa boenden med bl.a. nobelfest, godiskiosk och vackra omgivningar. Våra vård- och omsorgsboenden har fått utmärkelser för både matlagning och kundnöjdhet.

Danderyd kommun har bl.a. friskvårdsersättning, chefs- och ledarutvecklingsprogram och semesterväxling. I ditt chefskap erbjuds du stöd i bland annat inom ekonomi, kommunikation, IT och HR från kommunledningskontoret.

Utvecklingsarbete och digitalisering

Hos oss får du möjlighet att leda och utveckla ett brett spektrum av verksamheter. Du har personal-, budget- och verksamhetsansvar för egen regins fem verksamhetschefer som i sin tur leder natt och larmpatrull inom hemtjänst, vård- och omsorgsboende, dagverksamhet samt LSS-verksamhet. Du tillsammans med verksamhetscheferna sitter i ledningsgruppen för vård- och omsorg, som leds av dig.

Vård och omsorg i egen regi har nyligen införlivats i Socialkontoret och en viktig del i ditt uppdrag blir att fortsätta arbetet med denna integration samt att stötta verksamhetscheferna i deras operativa och strategiska ledarskap samt kvalitetsarbete. Ett särskilt ansvar för att arbeta med strategiskt utvecklingsarbete ingår. Du sitter även med i ledningsgruppen på Socialkontoret under ledning av socialdirektören.

Stort fokus inom Socialnämndens alla verksamheter ligger på ett kontinuerligt förbättringsarbete samt att man jobbar med digitalisering för att effektivisera verksamheten ytterligare.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning mot äldre- och LSS verksamheter eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänstens krav.

Vi förväntar oss att du har erfarenhet av att leda andra chefer samt att du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Vi vill att du har erfarenhet av att ha arbetat inom vård-och omsorg och/eller LSS-verksamhet på ledningsnivå, gärna i en kommunal kontext, samt erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete. Det är meriterande med erfarenhet kring systematiskt arbetsmiljöarbete och facklig samverkan.

Intresse för samhällsutveckling

Det är en självklarhet att du har ett stort intresse för samhällsutveckling inom vård och omsorg och övriga sociala frågor som socialkontoret ansvarar för.

Ditt ledarskap är viktigt och inom Danderyds kommun vilar det på följande värdeord: Kommunikativ, förebild, engagerad, skapa förtroende, integritet, lyhördhet och lika värde. Då du blir en del av ledningsgruppen på Socialkontoret är det viktigt att du har strategisk förmåga och kraft att implementera beslut som krävs för organisationens bästa. Du sätter upp höga mål för dig själv och dina medarbetare och tillsammans jobbar ni för att uppnå bästa möjliga vård och omsorg.

Leda i förändring

Du har intresse och förmåga att leda i förändring. Du leder genom att inkludera och coacha samtidigt som du är flexibel. Genom att vara prestigelös skapar du också ett gott klimat för konstruktivt samarbete och du har därför en mycket god samarbetsförmåga. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt.

Stor vikt kommer att läggas vid dessa personliga egenskaper.
Erfarenhet krävs.

Om socialkontoret

Socialkontoret ansvarar för individ- och familjeomsorg samt för insatser till äldre och personer med funktionsnedsättning. Socialkontoret har en myndighetsfunktion inom omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, en egen regi för äldre och funktionshinderomsorg, individ och familjeomsorg samt stöd, rådgivning och andra insatser till barn, ungdomar och vuxna.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast 2020-02-16

Skicka in din ansökan här

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.