Tobii gästade Frukostklubben Danderyd

Den 5 december fick Frukostklubbens deltagare lyssna på en intressant presentation av ögonstyrningsföretaget Tobii. Frukostvärd för mötet var Kungsleden som bjöd på en välsmakande frukost i de fina lokalerna på Vendevägen.

Ett 50-tal deltagare samlades för att lyssna till Jonas Jakstad, som arbetar som Global Operations Director på Tobii.

Jonas berättade om företagets historia och presenterade i korthet Tobiis tre olika affärsområden: Tobii Dynavox, Tobii Pro, Tobii Tech. Dynavox erbjuder specialutvecklade kommunikationshjälpmedel som styrs med hjälp av ögonen. Produkterna inom Dynavox utgör ett verktyg för personer med nedsatt tal- och kommunikationsförmåga att kommunciera och använda en dator. Inom affärsområdet Pro tillhandahåller Tobii lösningar för bland annat forskare som vill studera mänskligt beteende. Det tredje området, Tech, vidareutvecklar företagets teknologi, dvs. ögonstyrning, för den breda konsumentmarknaden som exempelvis ögonstyrning i datorer, datorspel och bilar.

Tobii är ett globalt företag med huvudkontor i Mörby. Företaget har växt kraftigt de senaste åren och har idag ca 1000 anställda, varav ungefär hälften arbetar i Danderyd. Tobii är ett forskningsintensivt företag och var tredje anställd arbetar med forskning och utveckling.