Ny mobil isrink på plats på Danderydsvallen

I väntan på att två nya isbanor och en ny kylanläggning ska finnas på plats på Danderydsvallen så har en så kallad icepractise-rink köpts in. Den är åkbar så snart kylan kommer och den fryser till.

Rinkens konstruktion påminner om en uppblåsbar pool, men med hårda kanter. Den har nu fyllts med vatten och inväntar minusgrader. När vattnet sedan har frusit så är det fritt fram för alla som vill att åka skridskor där.

- När anläggningen väl har is klarar den några dagar med plusgrader om minusgraderna sedan kommer tillbaka. Konstruktionen fungerar som ett kylmagasin i sig, berättar Pierre Nystedt, idrottsanläggningschef.

Investeringen har kostat omkring 70 000 kronor.

- Den här investeringen var möjlig tack vare att vi når vårt överskottsmål för 2019 och därmed helt enkelt har lite pengar över. Det är en begränsad kostnad med tanke på hur många timmar den kommer att kunna nyttjas, säger Håkan Arfwedson, kultur- och fritidschef i Danderyds kommun.

Till nästa vinter räknar vi med att Danderydsvallen tack vare ett privat initiativ har två konstfrusna  isbanor, och dessutom ett helt nytt, effektivt och miljövänligt kylsystem.

- Den mobila rinken kommer att stå på Danderydsvallen den här vintern, men sedan får den flytta vidare. I Enebyberg finns det till exempel fortfarande ingen utomhusrink så det är mycket möjligt att vi placerar den där, säger Pierre Nystedt.

Isrinkar och ishallar - öppettider under jul och nyår