Årets traditionella studentfirande ställs in

Danderyds kommun och Danderyds gymnasium har i samråd med övriga kommunala gymnasieskolor i Stockholms län, beslutat att årets traditionella studentfirande ska ställas in.

Beslutet innebär att inga kommunala gymnasieskolor i Stockholms län kommer att arrangera utspring, tillåta större samlingar på skolgården eller bjuda in till studentflak.

Bakgrunden till detta är Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika folksamlingar med fler än 50 personer och att minimera sociala kontakter, för att minska risken för en spridning av coronaviruset. Beslutet är fattat gemensamt av utbildningscheferna i länet.

- Jag förstår att det kan kännas tråkigt, men jag vet att det finns flera kreativa förslag på hur ett studentfirande skulle kunna läggas upp ändå, utan att det blir några större folksamlingar, säger Kent Henningson, bildningsdirektör i Danderyds kommun.

- Rektorn vid Danderyds gymnasium planerar att sätta ihop en arbetsgrupp bestående av ett antal medarbetare och några avgångselever. Tillsammans kommer de att ta fram ett upplägg för årets studentavslutning som de kommer att presentera inom ett par veckor, säger Kent Henningson.

Läs kommunernas gemensamma pressmeddelande här