Försenad nyöpping av isarna på Danderydsvallen

I mitten av november var det planerat att två nya isytor på Danderydsvallen skulle öppna upp för sina första besökare. Men även här ställer pandemin till det, öppningen planeras nu ske senare, när läget kring coronapandemin ser bättre ut.

- En ny kylanläggning finns på plats, alla markarbeten är gjorda och ispisterna ligger redo för att spolas med vatten och frysa, men pandemin verkar inte ge med sig än på ett tag och vi väljer därför att vänta med att dra igång anläggningen. Vi liksom alla andra måste göra vad vi kan för att undvika att det bildas folksamlingar, säger anläggningschef Pierre Nystedt.

Den så kallade allmänhetens skridskoåkning som är den tid då isarna står öppna för alla som vill åka skridskor, det vill säga tider då inga föreningar har sina träningar, räknas som en allmän sammankomst, vilket betyder att max 8 samtidiga personer får samlas.

- Vi har tyvärr inte någon möjlighet att bevaka så att 8-personersregeln efterlevs. Därför väljer vi nu att avvakta med Danderydsvallens nyöppning. Det handlar för oss alla om att skydda vården och att helt enkelt ställa in och boka av.

- Vi ser fortfarande väldigt mycket fram emot att kunna erbjuda två jättefina isar här under den här säsongen, men när det kan bli vet vi inte i dagsläget, säger Robert Nibelius, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Danderyds kommun har tre andra isytor igång – Enebybergs ishall samt ishallen och uterinken på Stockhagen IP – och de täcker det behov som ishockey- och konståkningsföreningarna har i dagsläget.

Mer information om Danderyds ishallar och uterinkar