Snart gäller parkeringsavgift på kommunens infartsparkeringar

Den 9 mars 2020 införs parkeringsavgift på kommunens infartsparkeringar. Kom ihåg att du fortfarande behöver tillstånd för att parkera din bil på en infartsparkering.

Med start vecka 11 kostar det 5 kronor/timme och maximalt 30 kronor om dagen att parkera på infartsparkeringarna mellan 7.00-16.00. Övrig tid är det avgiftsfritt.

Kommunens infartsparkeringar är precis som tidigare reserverade för Danderyds medborgare mellan klockan 7.00–16.00 på vardagar. Övrig tid är parkeringarna öppna för alla bilister oavsett hemkommun.Det gäller även under ett antal veckor på sommaren. Från den 1 juli till 31 juli är infartsparkeringen vid Vendevägen gratis och tillgänglig för alla.

- Det är viktigt att komma ihåg att du även i fortsättningen behöver ett parkeringstillstånd för att stå på kommunens infartsparkeringar 7.00-16.00. Det ska finnas synligt i framrutan på din bil. Du ansöker enkelt om tillstånd via kommunens e-tjänst på danderyd.se, förklarar Helene Rodin, trafikingenjör på Danderyds kommun.

Så betalar du avgiften

Det är Easypark och SMS Park som hanterar betalningslösningen på plats. Du kan betala avgiften genom att skicka ett vanligt sms med ditt registreringsnummer eller välja att lägga in ditt registreringsnummer i deras app. På smspark.se och easypark.se finns instruktioner om hur betalningen fungerar.

Du kan också läsa mer på kommunens informationssida om parkeringsavgifterna - se länk längst ner på sidan.

Populära parkeringar

Det var i december 2019 som kommunfullmäktige beslutade om att införa parkeringsavgifter på infartsparkeringarna. Syftet är bl a att öka rotationen på bilarna som står på de populära parkeringarna så att fler kan nyttja platserna.

Läs mer

Parkeringsavgift på infartsparkeringarna

Webbsida SMS Park

Webbsida Easypark