Varning för oseriösa hantverkare

Den här tiden på året är det många som renoverar bostäder. Du kanske har tänkt på saker som behöver göras om så som fönster, tak, uppfarter med mera? Kanske har du börjat leta efter hantverkare? Kanske har du insett att det kan ta lite tid innan de hinner komma?

En dag dyker det upp hantverkare vid dörren och erbjuder sina tjänster till bra priser. De kan sätta igång omedelbart. Frestande! Äntligen kan renoveringen komma igång! Det är nu varningsklockorna ska börja ringa! Som alla vet finns det en mängd oseriösa hantverkare som medvetet försöker lura på andra sina tjänster.

Allmänhetens tips är av högt värde för Polisen

Polisen känner till att det förekommer oseriösa hantverkare ute i våra bostadsområden. Det pågår ett intensivt arbete med att lagföra och störa dem. Allmänhetens tips är avgörande för resultatet!

När de oseriösa hantverkarna kommer till din bostad är det bra om du kan hjälpa till att visa att deras verksamhet inte är ok i Danderyd, att människor i kommunen reagerar på skumma anbud och erbjudande om svartarbete. Om du har grannsamverkan i ditt område kan ni boka ett möte där ni tillsammans pratar ihop er om hur ni ska gå tillväga. Kanske kan ni komma överens om att det är ok att gå över till en granne vid misstanke om att oseriös verksamhet erbjuds och tillsammans hjälpas åt att säga nej tack!

F-skattesedel är en bra garanti

Ett bra tips är att endast anlita hantverkare med F-skattsedel samt att kontrollera att företaget verkligen existerar via Bolagsverket och Skatteverket.

Kontrollera hantverkaren hos Polisen

På polisens hemsida kan du få tips om hur du kan kontrollera att en hantverkare är seriös.

Polisen.se

Frågor eller funderingar?

Ring till polisen 114 14. Om det är akut, vid pågående brott, tveka inte att ringa polis 112.

Har du tips kan du även lämna det på registrator.stockholm@polisen.se